برق صنعتی چیست؟
در تعریف و مفهوم برق صنعتی اولین نکته قابل توجه این است که ما باید ببینیم این عبارت (برق صنعتی) چه مجموعه ای را در بر می گیرد . ساده ترین تعریف مفهوم و عبارت برق صنعتی به این صورت می باشد که استفاده از جریان برق در صنعت را برق صنعتی می نامند. این تعریف بسیار کامل و درست و دقیق هم به شمار نمی رود زیرا از برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی در موارد دیگری همچون دفاتر و ادارات نیز کاربرد دارد .
برای تعریف دقیقتر و درست تر و جامع تر این موضوع باید گفت که به استفاده از جریان برق سه فاز ورودی برای وسایل موجود در یک محیط و راه اندازی و کارکرد دستگاه ها برق صنعتی می گویند.برق صنعتی و اتوماسیون صنعتی به طور کلی شامل موارد متعدد و گوناگونی می گردد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
مدار فرمان و قدرت
دستگاه برقی
حفاظت شبکه
ماشین الکتریکی
حفاظت شخصی
کار با تابلو برق صنعتی و…
بخش انرژی شامل شرکت هایی است که در وهله اول در تولید یا تأمین انرژی و برق صنعتی مانند سوخت های فسیلی یا تجدیدپذیر فعالیت می کنند. اینها در طول قرن گذشته عامل مهمی در رشد صنعت بوده است و سوخت را برای تأمین انرژی سایر اقتصاد فراهم می کند. شرکت های صنعت انرژی، براساس چگونگی تأمین انرژی از جمله انرژی های تجدید ناپذیر یا سوخت های فسیلی و تجدیدپذیر مانند خورشیدی طبقه بندی می شوند.
درک برق صنعتی
بخش انرژی اصطلاحی گسترده و فراگیر است که شبکه ای پیچیده و متقابل از شرکت ها را توصیف می کند، به طور مستقیم و غیرمستقیم، در تولید و توزیع انرژی و برق صنعتی مورد نیاز برای تأمین انرژی اقتصاد و تسهیل ابزارهای تولید و حمل و نقل استفاده می شود. شرکت های بخش انرژی، در انواع مختلف انرژی نقش دارند. در بیشتر موارد، شرکت های انرژی اغلب بر اساس نحوه تأمین انرژی که آنها تولید می کنند، دسته بندی می شوند و به طور معمول در یکی از دو دسته قرار می گیرند:
غیر قابل تمدید
فرآورده های نفتی و روغن
گاز طبیعی
گازوئیل
سوخت دیزلی
روغن گرمایش
اتمی
تجدید پذیر
نیروگاه آبی
سوخت های زیستی مانند اتانول
قدرت باد
نیروی خورشیدی
برقکار در برق صنعتی چه وظایفی دارد؟
آگاهی به تجهیزات برق در صنعت از شما یک برقکار حرفهای نمی سازد . فردی می تواند به عنوان یک برقکار صنعتی مشغول به کار گردد که در دروس برق هایی صنعتی درجه دو و درجه یک فعالیت داشته باشد و بتواند دورههای آموزشی را با نمرات بالا رد کرده باشد. ضمن اینکه برقکار صنعتی باید با انواع سیستم کنترل، ترانسفورماتورهای سه فاز، مدارهای کنترل روشنایی و حرارت، کار با پی سی ال و …. آشنایی کامل داشته باشد و بتواند با آنها فعالیت داشته باشد.
در واقع تنها گذراندن دروس تئوری در دانشگاه از فرد، یک برقکار صنعتی نمی سازد؛ زیرا سیستم برقکاری صنعتی از ساختمانی تا حدودی پیچیده و سخت تر می باشد و هر کسی از پس آن بر نمی آید و ایجاد هر گونه اختلال می تواند سیستم یک کارخانه را بر هم زند.برای اینکه برقکار با تجربه ای باشید نیاز است تا در زمینه موارد ذیل مهارت کافی به دست آ ورید .