انواع کلید های استپ استارت
کلید استپ استارت و شاسی استپ یا پوش باتن در دستگاههای مکانیکی و الکتریکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل در یک مدار به کار میروند این قطعات عموما کاربردهای صنعتی دارند. در کارخانجات، کارگاه ها، محیطهای صنعتی، تجاری و… به کار برده میشوند.
امروزه استفاده از برق می تواند کارهای مهم و روزمره ما را انجام دهد، به علاوه این که وسایل و تجهیزات بسیار خاصی وجود دارد که در انجام امور و کارها می تواند مفید واقع شود. لازم به ذکر می باشد که برای فرمان دادن به خروجی ها در سیستم برق صنعتی و یا اتوماسیون معمولا از سخت افزار هایی به نام شستی و کلید های مخصوص استفاده می کنیم. البته می توان اذعان داشت که امروزه بخش زیادی از فرمان ها از حالت شستی و کلید ، به روی کلید های فانکشن روی HMI ها و یا نمایشگر های متنی کلید دار رفته است و یا این که از روی HMI با تاچ یا لمس کردن فعال می شوند.
نکته بسیار مهم این است که با این روش می توانید فرمان های غیر ضروری را از روی تابلو برق مربوطه حذف نمایید. با این کار حجم شستی ها و کلید های کم شده و موارد مهم فقط استفاده می شوند.
تفاوت خاصی میان کلید ها و شستی ها وجود دارد. می توان بیان کرد که شستی ها در مدل های مختلف امرجنسی ، استارت ، استپ ، دوبل و . . . تولید می شوند و در بازار ارائه می گردند. در صورتی که کلید ها می توانند صفر یک و یا صفر یک دو ، تک فاز ، سه فاز و . . . باشد. مهم ترین فرق شستی و کلید در این است که کلید رو وقتی فعال می کنیم . با برداشتن دست ، در همان حالت باقی می ماند اما شستی ها زمانی که دست از روی آن ها برداشته می شود، به حالت اولیه بر می گردد. معمولا برای شستی های استپ و امرجنسی از کنتاکت نرمال کلوز یا در حالت عادی بسته استفاده می کنند.
به طور معمول برای فرمان وصل مدار از رنگ سبز شستی با کنتاکت باز استفاده میشود و همچنین برای فرمان قطع مدار از رنگ قرمز و با کنتاکت بسته استفاده میشوند. در صورتی که از فرمان قطع و وصل در یک شستی استفاده شود به عنوان شستی استارت استوپ دوبل شناخته میشود.
در برخی از موارد ممکن است از شستی استپ و استارت به عنوان کلید استپ و استارت یاد شود. در این مقاله از وب سایت آژند برق به بررسی و معرفی شستی ها یا کلید استپ و استارت می پردازیم، بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
مدار فرمان و قدرت:
باید بدانید که تمامی مدارات از دو قسمت اصلی تشکیل شده اند که در زیر به ان ها اشاره می نماییم:
مدار فرمان
مدار قدرت
برخی از شما ممکن است تفاوت میان مدار فرمان و قدرت و عملکرد این دو مدار را ندانید. لازم به ذکر است که مدار فرمان عبارت است از بخشی از مدار که شامل موارد زیر می باشد :
فیوز
بیمتال
رله
تایمر و…
می توان اذعان داشت که وظیفه این مدار، همان طور که از نامش پیداست کنترل و فرمان دادن به مدار مربوطه می باشد و از ویژگی بارز مدار فرمان، به صورت زیر می باشد:
با برق تکفاز کار می کند
قطع و وصل شدن مدار قدرت به مدار فرمان وابسته می باشد ( با قطع مدار فرمان مدار قدرت ما قطع و با وصل مدار فرمان مدار قدرت ما وصل می گردد )
به طور ساده تر می توان اشاره داشت که مدار فرمان به عنوان مغز مدار استفاده می شود که برای طراحی مدار فرمان به کمک کنتاکتور از تیغه های باز و بسته کنتاکتور استفاده می گردد.لازم به ذکر است که مدار قدرت نیز تابع مدار فرمان می باشد و کار اصلی ان این است که قسمت سه فازه برق را کنترل می نماید یعنی ما با وصل مدار فرمان، مدار قدرت را فعال می کنیم و با فعال شدن مدار قدرت، برق به بار منتقل می شود.