لیمیت سوئیچ چیست و چه کاربردی دارد؟
همانطور که می دانید لیمیت سوئیچها برای کنترل ماشین آلات به عنوان بخشی از سیستم کنترل، به عنوان یک قفل ایمنی و یا برای شمارش اشیاء عبوری از یک نقطه کاربرد دارد. لیمیت سوئیچ یک دستگاه الکترومکانیکی می باشد که شامل یک عملگر مکانیکی بوده که به مجموعه ای از کنتاکتها اتصال دارد.
لیمیت سوئیچ چیست و چه کاربردی دارد؟
نکته ای که وجود دارد و آن را باید بدانید این است که نام دیگر لیمیت سوئیچ کلید حد است که به لاتین میشود (Limit Switch). کلید حد و یا لیمیت سوئیچ در واقع قطعه ای از تجهیزات الکترومکانیکی است. برخی از افراد در مورد نحوه عملکرد کلید حد پرسیده اند و میخواهند بدانند که چگونه کار می کند؟
کلید حد از قطعات مکانیکی که دارای یک ماده و یا شی است شروع به کار می کند. در این میان میکروسوئیچ هایی وجود دارند که به وسیله آن میتوانند عملکرد های زیر را به انجام رساند:
کنترل حد
کنترل حالت
نمایش وضعیت
شمارش قطعه و…
حال شاید در ذهنتان سوال مطرح شود که منظور از میکروسویچ ها چیست؟
در واقع میکروسویچ ها همان لیمیت سویچ ها هستند اما با کمی تفاوت این که، میکروسویچ ها دارای ابعاد بسیاری کوچکی هستند ولی عملکردشان مانند یکدیگر است. لیمیت سوئیچ (Limit Switch) سنسور الکترومغناطیسی است که به یک مجموعه از کنتاکت ها (تیغه ها) متصل شده است و با استفاده از قطعات مکانیکی با حضور یک ماده یا شیء شروع به فعالیت میکند.
برای کنترل حد، حالت، نمایش وضعیت، شمارش قطعه، برای محدود کردن حرکت متحرک ها، تعویض جهت دوران یک متحرک، تشخیص حضور و عدم حضور (عبور)یک جسم، برای کنترل ماشین آلات به عنوان بخشی از سیستم کنترل، به عنوان یک قفل ایمنی و یا برای شمارش اشیاء عبوری از یک نقطه و کنترل موقعیت، مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی دسته متحرک به این محصول برخورد می کند کنتاکتی را قطع می نماید. کنتاکت مذبور خود عامل فرمانی است برای ماشینی که هدف کنترل آن است.
ریشه این کلمه مربوط به اولین هدف آن برای طراحی و ساخت آن دارد، چرا که بار اول از لیمیت سوئیچ با هدف محدود کردن حرکت شی ء استفاده شد، به خاطر همین لیمیت سوئیچ، به معنی “کلید محدود کننده” شناخته شد. لیمیت سوئیچ یک دستگاه الکترومکانیکی است که شامل یک عملگر مکانیکی است و به مجموعهای از کنتاکتها متصل. به ليميت سوئیچهایی که در اندازه های کوچک ساخته میشوند ميکروسوئيچ گفته میشود.
انواع لیمیت سویئچ ها برای کنترل حد، کنترل حالت، نمایش وضعیت، شمارش قطعه و موارد دیگر کاربرد دارد. لیمیت سوئیچها در تنظیمات صنعتی امکان تشخیص حضور و نزدیکی یا عدم وجود یک ماده یا شیء را دارند. سوئیچ میکرو محدود یا میکرو سوئیچ نوع دیگری از سوئیچ حد مجاز است که معمولاً در مدارهای کنترل یافت می شود.
این سوئیچ ها بسیار کوچکتر از همتایان استاندارد خود هستند و به آنها امکان نصب در فضاهای باریک یا گرفتگی را می دهند که به طور عادی از سوئیچ های دیگر غیرقابل دسترسی خواهند بود. سوئیچ های میکرو معمولاً دارای یک پیستون فعال هستند که فقط باید مسافت کمی را طی کنند تا دنباله تماس را تحریک کنند. پیست محرک اغلب در بالای سوئیچ میکرو یافت می شود و قبل از فعال شدن باید مقدار از پیش تعیین شده را فشار دهید.
درجه کوچکی از حرکت به دلیل مکانیسم بارگذاری بهار که باعث می شود مخاطبین متحرک بین موقعیت های متناوب قرار گیرند ، می توانند موقعیت تماس را تغییر دهند. میکرو سوئیچ ها می توانند با طیف وسیعی از بازوهای فعال کننده مختلف طراحی شوند، تقریباً مانند سوئیچ های محدود به میکرو ، سوئیچ های میکرو subminiature برای استفاده در برنامه هایی که نیاز به طرح های جمع و جور و در دسترس بودن فضای محدود دارند ، در نظر گرفته شده اند.
آنها دارای مکانیزم تماس با مکانیزم بارگذاری بهار مشابه با میکروسوئیچ ها هستند اما تمایل دارند از نیمی تا یک چهارم اندازه میکرو سوئیچ های معمولی باشند. بسته به مدل خاص ، سوئیچ های زیرمجموعه به دلیل کاهش اندازه خود سوئیچ ها دارای تماس با رده بندی های الکتریکی از حدود ۱ تا ۷ آمپر هستند.